Thuisbatterij installeren

Thuisbatterij installeren

Thuisbatterij laten installeren: hoe werkt dat?

U wilt een thuisbatterij installeren. Dat is een milieuvriendelijk en duurzaam idee. Maar, hoe pakt u dat het best aan en wie kan u daarbij helpen? We zijn uw specialist in thuisbatterijen in Apeldoorn en omgeving. Dus bent u benieuwd hoe u de beste keuze maakt? Of hoe een batterij voor thuis eigenlijk precies werkt? We leggen het u graag uit. Door een thuisbatterij te laten installeren bent u niet langer (volledig) afhankelijk van een energieleverancier. U kunt elektriciteit die zonnepanelen opwekken zelf opslaan, en weer gebruiken zodra u die nodig heeft. Of de batterij biedt de mogelijkheid om in elektriciteit te handelen, bijvoorbeeld met een dynamisch energiecontract. Wij zijn o.a. fan van de Sigenergy thuisbatterij.

Dit zeggen onze klanten

Waarom een thuisbatterij installeren?

Benieuwd waarom anderen een thuisbatterij installeren? Zodra de salderingsregeling voor zonnepanelen (verder) wordt afgeschaft zal de investering in een batterij zich dubbel en dwars terugverdienen. Daarnaast biedt een batterij de mogelijkheid om in elektriciteit te handelen, dankzij schommelende prijzen op de energiemarkt. Onderaan de streep is het bovendien sowieso een duurzame investering.
  • Onafhankelijk van uw energieleverancier Laat u een thuisbatterij installeren? Daarmee bent u (meer) onafhankelijk van uw energieleverancier. Dat geldt zowel voor de afname van elektriciteit, als voor het terugleveren daarvan. Dankzij de batterij kunt u elektriciteit opslaan. Sla de stroom op die zonnepanelen opwekken, bijvoorbeeld als het teruglevertarief laag is of als u zelfs tijdelijk niet mag terugleveren. Andersom garandeert de batterij beschikbare stroom, bij stroomuitval of op het moment dat de prijs omhoogschiet. 
Tip: er bestaan verschillende soorten thuisbatterijen (AC of DC). Een DC-batterij is goed geschikt om te laden vanuit zonnepanelen, vanwege de gelijkstroom die deze opwekken. Een AC-batterij is beter geschikt om te handelen in elektriciteit van het net, vanwege de wisselstroom die wordt geleverd. Heeft u daar vragen over? Wij adviseren u graag.
  • Lagere elektriciteitskosten Een thuisbatterij laten installeren helpt de elektriciteitskosten omlaag te brengen. Dankzij de batterij kunt u optimaal gebruik maken van opgewekte elektriciteit. Vooral zodra de salderingsregeling (verder) wordt afgeschaft levert dat voordeel op. Aan de andere kant kunt u een batterij gebruiken om goedkoop stroom in te kopen, als de tarieven laag liggen (bij een dynamisch energiecontract). Dat voorkomt dat u stroom moet afnemen bij tijdelijke hoge tarieven.
  • Duurzame investering Een thuisbatterij is in alle gevallen een duurzame investering. Het helpt om de combinatie met zonnepanelen efficiënter en financieel rendabeler te maken. U zet een stap naar energie-onafhankelijkheid, waardoor u beter gebruik kunt maken van de elektriciteit die zonnepanelen opwekken. 

De beste thuisbatterij: waar moet u op letten?

Benieuwd hoe u een goede keuze maakt voor de beste thuisbatterij? Wij installeren thuisbatterijen in Apeldoorn en omgeving. Dat doen we al een aantal jaren, dus we hebben daarmee de ervaring. We kennen de leveranciers en hun merken, net als de verschillende batterijsystemen. Let bij de keuze voor een thuisbatterij bijvoorbeeld op de:
  • Capaciteit Uw gemiddelde energieverbruik is de beste indicator van de benodigde capaciteit. Gemiddeld genomen kan een huishouden beginnen met een batterij van 5 tot 10 kWh. U kunt daarmee de verlichting laten branden, de koelkast gebruiken en een aantal elektrische apparaten gebruiken. Bij meer capaciteit kunt u helemaal onafhankelijk worden van het stroomnet.
  • Afmetingen De precieze afmetingen van een batterij hangen samen met de capaciteit. Houd bij een capaciteit van 10 kWh rekening met ongeveer 100 x 50 x 30 centimeter. Dat is ongeveer een keukenkastje zoals die aan de wand hangt. 
  • Levensduur De huidige generatie thuisbatterijen heeft een levensduur van 5 tot 15 jaar. Wij adviseren u graag, bijvoorbeeld over het type batterij, het merk en het benodigde onderhoud om de levensduur zo lang mogelijk te maken.
  • Compatibiliteit met zonnepanelen Houd bij de keuze voor de installatie van een thuisbatterij rekening met de compatibiliteit met zonnepanelen. Een DC-batterij gebruikt dezelfde gelijkstroom die zonnepanelen opwekken. Dat voorkomt verlies, via omvormers. Wij adviseren u graag.
Advies gezocht? Wij komen graag bij u langs.

FAQ: veelgestelde vragen over een thuisbatterij installeren

  • Kan een thuisbatterij het huis van stroom voorzien bij stroomuitval? Ja, bij voldoende capaciteit is de batterij geschikt om stroomuitval op te vangen. Het is zelfs mogelijk om prioriteit te geven aan belangrijke apparaten, die niet uit mogen vallen. We adviseren u graag.
  • Hoe installeren jullie een thuisbatterij? We komen bij u langs in Apeldoorn en omgeving, om de situatie ter plekke te bekijken. Daarna bespreken we uw wensen, bijvoorbeeld om de benodigde capaciteit te berekenen. Wij zorgen daarna voor alle aansluitingen om het systeem te installeren en in bedrijf te stellen.
  • Wat bepaalt de kosten van een thuisbatterij? De kosten van een thuisbatterij hangen af van de capaciteit, het merk en de wijze waarop we die kunnen installeren. We komen graag bij u langs in de omgeving van Apeldoorn, voor een kennismaking en inventarisatie. Aan de hand daarvan stellen we een offerte voor u op.

Deel dit artikel

Geïnteresseerd in duurzame oplossingen?

Wij helpen je graag met al je vragen over zonnepanelen, airco's, thuisbatterijen en laadpalen.