Thuisbatterij voor zonnepanelen installeren
Zonnepanelen en thuisbatterij installeren
Hoe kunt u een thuisbatterij voor zonnepanelen installeren? En is iedere thuisbatterij daar standaard voor geschikt? We krijgen daar regelmatig vragen over, dus daarover vertellen we u graag meer. Er bestaan namelijk verschillende soorten batterijen, waarbij de ene beter geschikt is voor zonnepanelen en de andere beter geschikt is voor stroom van het stroomnet.
Dit verschil heeft te maken met wisselstroom en gelijkstroom. Het stroomnet werkt op basis van wisselstroom, terwijl zonnepanelen gelijkstroom opwekken. Dus wilt u de thuisbatterij voor zonnepanelen installeren, dus om de elektriciteit daarvan op te slaan? Dan vraagt dat om een andere batterij dan wanneer u die plaatst om goedkoop energie in te kopen (en daarmee te handelen).
Dit zeggen onze klanten
Thuisbatterij voor zonnepalen
Wilt u zonnepanelen en een thuisbatterij installeren, om de zonnestroom optimaal zelf te gebruiken? De batterij slaat de elektriciteit uit de panelen op, die u overdag opwekt. Vervolgens kunt u die stroom gebruiken, bijvoorbeeld ’s avonds of als de volgende dag de zon niet schijnt. In dit geval is het belangrijk om een thuisbatterij te kiezen die goed geschikt is voor de opslag van gelijkstroom, zoals die wordt opgewekt door zonnepanelen.
Hoe kiest u de beste thuisbatterij?
Als u nadenkt over een thuisbatterij en zonnepanelen is het verstandig om de twee op elkaar af te stemmen. Dat geldt voor het type stroom dat de batterij opslaat en bijvoorbeeld voor het benodigde vermogen. Dit stemmen we af op het aantal panelen dat u laat plaatsen (of heeft liggen) en de wijze waarop u stroom gebruikt. Dus wilt u een elektrische auto laden? Of heeft u andere grote stroomverbruikers?
Door daar rekening mee te houden stellen we een systeem voor waarbij de thuisbatterij efficiënt stroom opslaat vanuit de zonnepanelen. Zo kunt u zonnepanelen en een thuisbatterij installeren, om zoveel mogelijk onafhankelijk te worden van het stroomnet.
Zonnestroom opslaan of handelen in stroom
Zoekt u aan de andere kant een manier om te handelen in goedkope elektriciteit, van het stroomnet? Dat vraagt om een ander type thuisbatterij. Uiteindelijk kan de batterij alle stroom opslaan en weer aanbieden, maar de omvorming (van gelijkstroom naar wisselstroom en andersom) gaat ten koste van het rendement. Daarom adviseren we u daar graag over, zodat u de juiste keuze maakt.
Advies gezocht? Wij komen graag bij u langs.
FAQ: veelgestelde vragen over een thuisbatterij voor zonnepanelen installeren
-
-
- Welke thuisbatterij is geschikt voor zonnepanelen?
Door de thuisbatterij en zonnepanelen op elkaar af te stemmen werken die beter samen. Er gaat minder elektriciteit verloren tijdens de omvorming, waardoor er meer rendement overblijft. We adviseren u graag over de thuisbatterijen die goed samenwerken met zonnepanelen, of de modellen die beter geschikt zijn om te handelen in stroom van het stroomnet.
- Hoeveel vermogen heeft de batterij nodig?
Het benodigde vermogen voor uw thuisbatterij hangt af van het aantal zonnepanelen dat u heeft (of wilt) en de wijze waarop u de stroom gebruikt. Wilt u daar een elektrische auto mee laden of zijn er andere grote stroomverbruikers? Daar houden we rekening mee als we u adviseren.
- Hoe adviseren jullie over de beste keuze voor een thuisbatterij?
We komen graag bij u langs in Apeldoorn en omgeving. Daar bespreken we de mogelijkheden in thuisbatterijen, specifiek in combinatie met zonnepanelen. Aan de hand van uw wensen stellen we de beste batterij voor, die we vervolgens kunnen plaatsen en installeren.